2014. április 11., péntek

Laundry room - mosókonyha

Szerencsés az, akinek lehetősége van egy landry room, azaz mosókonyha kialakítására. Ezt általában egy alagsorban szokták kialakítani, és Amerikában már ennek is nagy hagyománya van. Már ez sem mindegy, hogy néz ki, ezt a helyiséget is a lehető legmutatósabban igyekeznek kialakítani. Most bemutatok pár ötletet, hátha van olyan közületek, aki ezeket is tudja hasznosítani.

Ebben a mosókonyhában minden helyet kihasználtak a dekorálásra. Régi nyuszi, antik dekorációk, képkeret, mindez a mosógép feletti polcon elhelyezve. Az ablak előtt egy csipkedarab még külön nosztalgikus hatást kelt.
sweet laundry room:
Itt is mindennek meg van a helye, ha a régi dolgokról van szó. Jól is mutatnak. Nosztalgia babaruha, csirkerácsos keret előtt, fargasfogra felcsiptetve. A liszttartó fémedénybe most mosóport tárolnak.
.
Egy két nosztalgikus ötlet:

Basket and clothespins...I remember my mom having something like this when I was little. Would love to find one.:
Ez azoknak megfelelő, akik nem tudnak vagy nem akarnak egy félszobát berendezni mosókonyhának. Ez valami alagsori műhely, kreatív sarok lehet, és egy kis fallal elválasztva kapott helyet a mosó és szártógép. Ha a kreatív részen nem poroló vagy asztalos tevékenség folyik, és nem benzingőzős, akkor miért ne lehetne a két helyiség közvetlenül egymás mellett?
Mivel a mosás után a nedves ruhák miatt párás a levegő, egy kertkapcsolatos mosókonyha nagyon jó megoldás. Jól mutat a világoskék szín is a vízes helyiségben.
Laundry room with door to outside
A nosztalgia dekorációkhoz nagyon illik az alábbi kép. Egy régi fa doboz állítva van elhelyezve, és szép tetejű üvegven vannak a facsipeszek. Mellette a szappan és egyebek.
8 Tips for Creating a Functional and Pretty Laundry Room - via Everyday Home Blog:

Táblák, mindenhol lehetnek, még itt is. Régen valóban fizetni kellett a mosásért, nem mindenki engedhette meg magának a saját mosógépet. A ruhákat mosónőkhöz vitték mosodákba. Ez az ötlet abból a korból ered.

És az elveszett zoknik sem vesznek el, míg meg nem találjuk a párjukat.
Don't let the dryer win, keep tabs on your lost socks with this charmingly rustic plaque. It has pins for up to 7 single socks for a sure shot at making a match.:
Nagszerű egy szekrény is a fürdőben, ha nincs lehetőség mosókonyhára, ebben sok-sok mosáshoz való kelléket, törölközőt, tartalék tusfürdőt, törölgetőrongyot, WC papírt lehet tárolni.


Photo
Ez a kis drótkocsi nagyon tetszik. Olyan, mint egy babakocsi a kerekeivel. Praktikus, mert nem kell lehajolni a kosárért, és cipelni sem kell a nehéz, vizes ruhákat.
this is so smart! an old trolley [vintage laundry basket reproduction via boston interiors]:
Ez a mosókonyha egyszerű, de mindennek meg van a helye. És ez nem is mosókonyha, csak egy kis részt kapott a takarítórészleg.
Ezt az ötletet szeretném megvalósítani. Egy régi konyhabútor ajtóra van két akasztó szerelve, és a vasalódeszkát csak fel kell akasztani rá. Könnyen lehet porszívózni is, nem kell ki-be húzogatni a sarokból.
 Tetszik a csempe. Na és, ha belegondolunk, nekünk ennél több nem is kellene. A szárítógépet nem szeretem, így a mosógép elegendő. A hosszú szekrényben elfér a vasalódeszka és a felmosó, de még a porszívó is. A kis szekrényben a tisztítószerek, a kosarakban pedig a törlőrongyok, szivacsok. És a szekrény szürke színe is bejön.
Ez egy nagyon okos megoldás. Ismét a világoskék szín, tolóajtó, és mögötte van egy kis mosórész.
 Mit kezdjünk a tetőtéri lukakkal? Polcozzuk be, és pakoljunk be olyan dolgokat, amiknek nem kell minden nap elöl lenniük. Hú, de sok ilyen van, mi? Egy sarok nem is elég.
Ez nem hülyeség! A vasalódeszka helyett egy kis asztalon vasal a hölgyike. Az asztal oldalán pedig fel van akasztva az ujjafa, ha kisebb dolgokat kell vasalni. Végül is ez nem is új dolog. A nagymamám is az asztalon vasalt. Rátett egy viaszos vászon terítőt, pokrócot, és lepedőt. Az asztal felett van a lámpa, így a felületet nagyon jól megvilágítja. Szerintem egy asztal stabilabb is mint egy vasalódeszka. És azért is praktikus, mert mindig elöl van. Ha csak egy blúzt kell kivasalni, akkor nem kell előpakolni. De, ha hajtogatni szeretnénk, arra is kiváló.
A mosógép a szennyestartóval és a tisztítószerekkel pedig be van sűlyesztve, mint egy kis gardrób. Fa harmónikaajtó van előtte. Eddig ez a kedvencem!


 Az asztali vasalódeszka itt is meg van. Ez olyan, mintha a konyhából nyílna egy helyiség, és felül ablakok vannak, tehát nincs teljesen elzárva, több fény áramlik a helyiségbe.
Ez azoknak való, akiknek csak nagyon pici helyük marad a mosókonyhára. Nagyjából 2 négyzetméteren ki lehet alakítani úgy, hogy egyik oldalon a mosógép, másik oldalon pedig a tisztítószerek, vasalódeszka, porszívó stb.
 Ez egy családi ház, ahol a folyosó végén van a fürdőszoba. A folyosó jobb oldalán a gardrób, bal oldalán pedig a mosókonyha található. Itt is tolóajtót használtak.
 Ez már nagyobb szoba, a táblafestéket itt is használták, és mekkorát dob a helyiségen!
Tegyük a kreatív szobát, és a mosókonyhát egy helyiségbe! Így miközben mosunk, dolgozhatunk, vagy miközben dolgozunk moshatunk? Jól néz ki.
Én ekkora helyiséggel ki is egyeznék. Keskeny, de világos. Érdekes a mennyezetig rakott tégla formájú fehér fényes csempe.
 Ismét egy nosztalgikus hangulat, oda vagyok érte!
A tapétát csak egy-két csíkban tudom elképzelni, egy egész helységben nem. Mégis most ennek olyan jó hangulata van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése