2016. március 31., csütörtök

Ikeás asztal átalakítása French stílusban

Alapjában véve sosem tetszett ez a túl egyszerű Ikeás asztal. Nem szeretem a modern bútorokat. De amint felkerülök az Ikeába, már biztos venni fogok egyet, ezt az ötletet látva. Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen sima asztalból ki lehet hozni egy mutatós, french stílusú asztalt. Arról nem is beszélve, hogy egy hasonló stílusú eredeti példány töredékéért.  Nagyon mutatós, köszönet az ötletért a City Farmhouse blognak.
Így nézett ki az asztal, mielőtt hozzányúltak. Két színt használták fel hozzá, az egyik szín egy törtfehér, a másik egy french szürke. Az aztalt le kell festeni fehérre. Bár fehér színben is lehet kapni, ha olyat találsz, egyszerűbb a dolgod.
Első lépésként méretre kell vágni a deszkákat. Méreteket nem írok, mert bármilyen asztal átalakítható ezzel a módszerrel, így a méretek is eltérőek lehetnek. Méretre vágás után szépen le kell csiszolni a felületet, majd jöhet a festés. 
Száradás után -,ha kell két rétegben is mehet rá szürke- jöhet a világos szín. Az antikoltabb hatás érdekében, kissé megcsiszolhatod a felületet a széleken.
Ha szeretnéd, hogy stabilabb legyen az asztallap, akkor a deszák aljára rögzíts egy megfelelő méretű MDF lapot. Rögzítsd a széleken és középen is.
A csavarokat lefestheted fekete táblafestékkel, a menőbb hatás érdekében. Végül jöhet a lakk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése