2016. március 28., hétfő

Hogyan dobjuk fel az egyszerű falat?

Az unalmas, üres falak és a "rakjunk fel egy képet" megoldások helyett, íme pár nem túl bonyolult, de rendkívül kreatív megoldás, amivel otthonunkat nagyon egyedivé és kidolgozottá tehetjük.

Az első megoldás a fehér téglafal. Ez nekem nagyon tetszik. Ha nincs téglázott falunk, a bontott vagy kisméretű téglát szeletekre lehet vágatni, és beburkolni vele egy adott falrészt, vagy egy helyiség egyik oldalát. Ennél a megoldásnál a kevesebb több, azaz ne egy egész szobát burkoljunk be ilyen módon, csak egy falat. A téglát pedig az alább látott módon, ecsettel, vagy hengerrel egyszerűen le kell festeni. Rusztikussá válik, ha a műveletet nem túl alaposan végezzük, pl. a fugákat nem festjük be, vagy kimarad egy-két kisebb rész. Még jobb, ha a fugázás el is marad.






Egy másik nagyon mutatós megoldás a fal fa lécekkel való borítása. Lehet csak egy fal, de akár az egész helyiség falécekkel burkolt. Kedvünkre festegethetjük a léceket. Lehet csak fehér, esetleg egymással harmonizáló színekkel megfestett. Íme pár inspiráció:




Sawdustgirl oldalán megtalálod ez alábbi lambériás fal a elkészítésének leírását is angolul.

A harmadik megoldás pedig a keretezés. Kereteket rögzítünk a falra, ami mögé textilt vagy tapétát tehetünk, vagy egyszerűen a falat lefesthetjük. Általában előszobákban, és étkezőkben láthattál ilyeneket, de bárhol megvalósítható. Teljes akkor lesz, ha a keretek fölé díszlécet is teszel.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése