2014. november 12., szerda

Miből lesz a cserebogár? A csodás bútor átalakulás

Nézzük csak, miből lesz a cserebogár? Meg vagyok őrülve a csodás French style antik bútorokért. Többnyire Amerikából/ban lehet hozzájuk jutni, esetleg Angliából. Áruk horribilis az átlagkeresetűeknek, hiszen 200-300-400.000 Ft-os áron vásárolhatók meg attól függően, hogy mekkora (egy-két-háromajtós). Mondhatnánk, hogy még jó, hogy lehet kapni...de nem! Ez a lényeg, hogy még hozzájutni sem könnyű. Magyarországon elvétve lehet rábukkanni egy-egy darabra. Kezdtem azon gondolkodni, hogyan tudnám mindezt olcsóbban megvalósítani, és mikor rájöttem a megoldásra, rábukkantam Méas Vintage  oldalán, nagyon megörültem. A rengeteg keresgélésem eredményeként megosztom veletek, hogyan tudtok féláron ilyen szekrényhez jutni, vagy inkább egy kis segítséggel elkészíteni.

Íme az álomszekrény: Gyönyörű, igaz?

Ez a szekrény viszont nem annyira elbűvölő, igaz? Pedig ebből lesz a "cserebogár"!


Ha megnézzük a részleteket, nem is olyan bonyolult. A lábait és a fiók fogantyúit le kell cserélni. A gömb lábak helyett hosszúkás, romantikusabb lábakat kapott, a fa foganytúk helyett fémet.

A tükör köré 4 egyszerű, talán MDF lapból kivágott háromszöget ragasztottak a szekrény elejére.


Na és most jön a legmutatósabb rész, a virágos rátétek. Ezeket is inkább Amerikában gyártják, de hozzá lehet jutni már Görögországból is vagy Amerikából az Ebayen keresztül. Ott rendelhetsz különböző mintájút a neked kellő méretben. Áruk kb. 2000-18000 Ft között mozog mérettől függően.

Miután a szebbnél szebb díszítőelemeket a helyükre ragasztottuk -innen már ízlés függő az egész, hogy miből mennyit, és milyen színre festve-, az egész szekrényt lefestjük. Az antikolásos festésnek is vannak különböző módjai, ez már tényleg egyéni dolog.

 


És akkor nézzük még egyszer, miből varázsoltunk csodát! A végeredmény egyszerűen elbűvölő!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése