2014. március 29., szombat

Ötletes tojásos ételek


Nagyon mutatós, és nagyon egyszerűen elkészíthető tojásos ételeket mutatok be, annak, aki imádja a rántottát, de már valami nem hétköznapit is belevinne. A receptek a bien és a delimano chefs oldalakról származnak.


Tojásos-sonkás burger
Tojásos-sonkás burger
A zsemlét vágjuk ketté és egy serpenyőben pirítsuk le mindkét oldalát. Ugyanezzel a módszerrel pirítsunk le egy-egy szelet füstölt sonkát és süssünk két tükörtojást. A zsemlékre halmozzuk fel a sonkát, a tojást és a tetejére egy szelet sajtot. Tegyük az egészet előmelegített sütőbe és olvasszuk rá a sajtot.

Tükörtojás rizsen, köretként
Tükörtojás rizsen, köretként
A pörköltekhez annyira illő rizst legközelebb koronázd meg egy lágy tükörtojással. A rizs és tojás ízei nagyszerűen illenek egymáshoz.

Koreai pajeon
Koreai pajeon
Mogyoróhagyma, csilipaprika és garnélarák. Tedd egy serpenyőbe, öntsd rá a felvert tojást, és kapsz egy különleges tojásrántottát.

Rozmaringos sonkás-zöldséges rántotta
A serpenyőben felhevítjük a zsíradékot, rádobjuk az apróra vágott újhagymát, cukkinit, paprikát, majd a sonkát is kissé megpirítjuk együtt a zöldségekkel. Hozzáadjuk az aprított rozmaring leveleket, és az egészre ráöntjük a sóval, borssal ízesített felvert tojásokat.  Kissé lejjebb vesszük a lángot, nehogy megégjen az alja. Pár percre fedőt is tehetünk rá. Mikor már a felső része is kezd megsülni, egy fordító lapáttal, vagy lapos fakanállal, az egyik felét ráfordítjuk a másikra és így még egy pár percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetjét reszelt sajttal.

Kiadós tojásos egytál
Kiadós tojásos egytál
Könnyen elkészíthető, kiadós étel, ideális egy gyors vacsorához. Egy kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, és kevés fokhagymát. Pirítsuk meg a kolbászkarikákat és a bacon kockákat. Egy főtt burgonyát szeleteljünk hozzá, majd öntsük fel felvert tojással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése