2014. március 29., szombat

6 csodás húsvéti előétel

Egyik szebb, mint a másik. És valószínűleg, igen finomak is. A receptek a bien oldalról származnak.

Tejszínes sonkás falatkák
Joghurtos-sonkás falatkák, ha egyszerű csemegére vágysz
Ezekkel a ropogós falatkákkal mindenkit le lehet venni a lábáról! A baguettet szeleteljük fel és pirítsuk meg aranybarnára. Egy tálban keverjünk össze 200 ml joghurtot, 120 g juh krémsajtot, kaprot és hagymát. Ha szükséges sózzuk. A sonkaszeleteket tekerjük fel és helyezzük a pirítósokra. Öntsük le a joghurtos öntettel. Díszítsük paprika és paradicsom szeletekkel.


Palacsintába tekert krémsajt és lazac snidlinggel
Palacsintába tekert krémsajt és lazac snidlinggel
Egyszerű és nagyszerű előétel. A puha füstölt lazachúst, a krémes kecskesajtot és a fűszeres snidlinget könnyű palacsintatészta öleli át. Megsütjük a hagyományos palacsinta recept alapján a palacsintákat, annyi különbséggel, hogy nem cukrozzuk, hanem sózzuk ízlés szerint a masszát. A palacsintákat hagyjuk kihűlni. Egy tálban elkeverjük a kecskesajtot kevés joghurttal, hogy kenhetőbb állaga legyen, majd apróra vágott snidlinget és ízlés szerint borsot keverünk hozzá. A palacsintákat megkenjük a kecskesajtos keverékkel, és beborítjuk vékony lazac szeletekkel. Feltekerjük, majd kb. 10 cm hosszú darabokra vágjuk. Kis fapálcikákat szúrunk rájuk, snidlinggel díszítjük.

Lazacos, krémsajtos töltött tojás
Lazacos, krémsajtos töltött tojás
A szokványos májkrémes töltött tojás receptjénél íme egy egzotikusabb füstölt lazacos, krémsajtos változat. Különleges alkalmakra előételnek ideális választás. Főzzük meg keményre a tojásokat ( 6 db és 15 perc főzési idő szükséges), majd hagyjuk kihűlni őket és hámozzuk meg óvatosan, hogy ne sérüljenek. Vágjuk a tojásokat hosszúban ketté, vegyük ki a sárgájukat és tegyük egy kisebb tálba. A lazacot, 1 evőkanál tejfölt, 1 evőkanál mustárt, 3 evőkanál lágy krémsajtot és ízlés szerint a fűszereket keverjük el a tojássárgákkal. Töltsük meg a töltelékkel a tojásfehérjéket. Tejszínhab nyomóba tegyünk majonézt és díszítsük a tojásokat vele. Megszórhatjuk apróra vágott  zöldpetrezselyemmel, lazaccal és kaliforniai paprikával is.

Sajtos tavaszi zöldségtorony
Sajtos tavaszi zöldségtorony
Üde, finom és látványos előétel, amely alig pár perc alatt elkészül. Csak friss hozzávalók és egy kis odafigyelés szükséges hozzá. 8-10 db retket, 2 szál zöldhagymát és 1 csokor kaprot apró darabokra vágjuk. Egy közepes tálban összekeverünk 25 dkg fetasajtot 2 evőkanál tejföllel. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, zöldhagymát, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 1 kígyóuborkát és 2 nagy paradicsomot szeletekre vágunk. Az uborkaszeletek 1/4-ét kör formában tányérra rakjuk, rákanalazzuk a sajtos keverék 1/4-ét (kissé megnyomkodjuk). Egy evőkanállal körbe simítjuk, hogy valóban henger formája legyen. 3-4 paradicsomszeletet a tetejére helyezünk. A műveletet megismételjük még 3-szor. A "tornyok" tetejét kaporral szórjuk meg. Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztjuk.

Tojásos falatkák füstölt lazaccal
Tojásos falatkák füstölt lazaccal
Könnyű és színes, miközben igazán finom és dekoratív előétel, ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése. Egy közepes serpenyőben megolvasztunk 1/2 evőknál vajat, beletesszük a zöldpetrezselymet. Hozzáadunk  3 evőkanál fetasajtot. Ha megolvadt a sajt, hozzáadunk a 8 tojást, felveretlenül. Gyorsan elkavarjuk. Folytonos kavargatás és közepes láng fölött elkészítjük a tojást. Vigyázzunk, hogy a tojás még megőrizze laza krémességét, ne süljön le (legtöbb 1 perc elég hozzá). 8 kisebb szelet barna kenyereket közben megpirítunk. Kanalazzuk a tojást a barna kenyerekre. A tetejükre tegyünk egy-egy szelet lazacot. Szórjuk meg snidlinggel a tetejét.

Tojássaláta falatkák
Tojássaláta falatkák

Főtt tojásból készült finom előétel. A Húsvétról megmaradt tojásokból is elkészíthetjük. Friss tavaszi zöldségekkel díszítsük. Elkészítjük a tojássalátát. 6 keményre főtt tojást apró darabokra vágunk. Összekeverjük az összes többi hozzávalóval,  3 evőkanál majonéz, 2 teáskanál citromlé, 1 teáskanál újhagyma aprítva, 1/2 teáskanál dijoni mustár, só, bors ízlés szerint. A kenyér darabokra rákanalazzuk a tojássalátát. Díszítjük retek és uborka szeletekkel. Vizitormával is díszíthetjük.



2 megjegyzés:

  1. Tisztelt Timea asszony !
    Veletlenul bukkantam az On blogjara s bevallom , hogy el vagyok ajulva tole .
    Pont olyan eteleket tetszik leirni , amiket en a legjobban szeretek .
    S mindig kreativan , otletesen es ujitva .
    Az egesz interneten ez az egyik legjobb gasztronomia blog .
    Minden tiszteletem az One !
    Baratsaggal es megbecsulessel : Osnath ( Tel - Aviv )

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz. Jó volt ide benézni!

    VálaszTörlés