Hozzávalók:
A húsgolyókhoz:
darálthús (lehet vegyes húsból is csinálni marha, sertés, ló.. mix)
apróra vágott hagyma
2-3 db összetört főtt burgonya
kávéskanál őrölt koriander, tárkony
bors, 3 csipet sóval,
bazsalikom
1 evőkanál mustár
1 evőkanál tejszín/tejföl
2 db tojás
olaj a sütéshez
A mártáshoz:
2 dl tejszín
1/2 deci mustár
1 tojás
Elkészítés:
A húsgolyókhoz összedolgozzuk a hozzávalókat, és optimális esetben hagyjuk összeérni. Kevés oliva olajon (vagy más olajon) átsütjük (10-15 perc).
A mártáshoz egy edényben kikeverjük a 2 dl tejszínt 1/2 deci mustárral és egy tojással. Ezt ráöntjük a már piros húsgolyókra, amely alatt levettül a lángot, alacsony fokozatra. Ez fontos, mert magas hőmérsékleten kicsapódik a tejszín és nem lesz gusztusos látvány. Óvatosan elkeverjük, hogy az olajat felvegye, majd fedő alatt gyakori, óvatos kevergetéssel addig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik.
Köret:
Kölessel, rizzsel, hasáb, vagy főtt burgonyával, de akár egy nagy tál zöldséggel is tálalhatjuk. Egy kis áfonya, vagy savanykásabb (szilva) lekvár nagyon fel tudja dobni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése