2013. november 7., csütörtök

Csokis kuglóf

Csokis kuglóf

Hozzávalók:

15 deka csokoládé,
20 deka vaj,
1 bögre cukor,
6 tojás,
1 bögre liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 bögre darált mogyoró,
vaj a formához,
tortabevonó a tetejére, vagy mogyoró, lekvár, öntet, stb.

Elkészítés:

Szükségünk lesz egy másfél literes kivajazott kuglófformára, miután a sütőt 160 °C-ra melegítettük elő. A csokoládét darabokra aprítjuk fel, kis lángon egy edényben a vajjal gőz felett felolvasztjuk, majd hozzá adjuk a cukrot is. A tojásokat egyesével keverjük hozzá, ezután jöhet bele a sütőpor, a liszt és a mogyoró. A tésztát formába öntjük és a sütőben nem kevesebb mint 1 órán át sütjük. Formában hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük 3 evőkanál sárgabarack lekvárral, tortabevonóval és darált mogyoróval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése