2013. október 19., szombat

Rusztikus sajtos-tarjás lepény

Imádom a pizzát, főleg a vékony tésztásat. Ez valóban egy kellemes vacsora lehet, melyet ízlés szerint tölthetünk meg minden féle finomsággal. A receptet Gabriella blogján találtam.
 

 
Hozzávalók a tésztához: ( 25-30 cm átmérőjű kerek formához)

- 1,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg liszt
- 1 kávéskanál szárított oregánó
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- kb. 1,5 dl langyos víz

A töltelékhez:

- 5 szelet trappista sajt (vagy 6-7 dkg reszelve)
- 5 szelet füstölt tarja szelet (vékonyra szeletelve)
- ízlés szerint ketchup (nálam most házi)

+ 1-2 evőkanál olaj a kenéshez

A lisztet összekeverem a szárított fűszerekkel, a langyos vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt, majd összegyúrom a lisztes-fűszeres keverékkel, az olajjal és a sóval. Kb. fél óráig kelesztem.
A megkelt tésztát két cipóvá gyúrom, egyenként kinyújtom kör alakúra (amekkora a forma). A formát kikenem olajjal, majd belehelyezem az egyik kinyújtott lapot, melyet villával megszurkálok és megkenem vékonyan olajjal úgy, hogy a peremén 1-2 cm-t kihagyok, hogy majd össze tudjam ragasztani a két tésztát. Rákenem a ketchupot, a tarja és a sajtszeleteket. Ráhelyezem a másik lapot, melyet szintén megszurkálok itt-ott villával és lekenem olajjal. Valamint a két tésztát jól összenyomkodom, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöm (a sütési idő sütőfüggő!!).Amikor megsült pár percre letakarom egy tiszta konyharuhával, hogy kellemesen átpuhuljon, aztán lehet fogyasztani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése