2013. május 12., vasárnap

Mascarponés epertorta


Fénykép: Epertorta

Gyors, finom, nem túl édes, eperkedvelők szeretni fogják.

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
a tésztához:
• 3 tojás
• 12 dkg cukor
• 12 dkg liszt
• 1 kávéskanál sütőpor
• 3 evőkanál olaj
• 3 evőkanál víz
a krémhez:
• 50 dkg házi krémsajt vagy mascarpone
• 4 dl tejszín
• kevés porcukor
• 2 zacskó Zselatin Fix
• 1 kis üveg eperlekvár
• 1 kg eper
A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A tortaforma aljába sütőpapírkorongot vágok.
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. A lisztet összeszitálom a sütőporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatom az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverem a lisztet is. Egyenletesen a tortaformába kenem, és 20-25 perc alatt megsütöm, majd hűlni hagyom a tortaformában.
Az epret megtisztítom, megmosom, és a felét feldarabolom. A tejszínt habbá verem a Zselatin Fix hozzáadásával, beleteszem a mascarponét is, majd édesítem kevés porcukorral.
A piskótára kenem vastagon az eperlekvárt, kirakom a darabolt eperrel és ráhalmozom a krémet. Kócosra igazítom a tetejét és lefedve hűtőbe teszem legalább 2 órára.
Tálalás előtt eltávolítom a tortakarimát, a tortát a maradék eperrel és citromfűlevelekkel díszítem.
 
Gyors, finom, és nem túl édes.

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához a tésztához:

 
• 3 tojás
• 12 dkg cukor
• 12 dkg liszt
• 1 kávéskanál sütőpor
• 3 evőkanál olaj
• 3 evőkanál víz
A krémhez:

• 50 dkg házi krémsajt vagy mascarpone
• 4 dl tejszín
• kevés porcukor
• 2 zacskó Zselatin Fix
• 1 kis üveg eperlekvár
• 1 kg eper

A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A tortaforma aljába sütőpapírkorongot vágok.
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. A lisztet összeszitálom a sütőporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatom az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverem a lisztet is. Egyenletesen a tortaformába kenem, és 20-25 perc alatt megsütöm, majd hűlni hagyom a tortaformában. Az epret megtisztítom, megmosom, és a felét feldarabolom. A tejszínt habbá verem a Zselatin Fix hozzáadásával, beleteszem a mascarponét is, majd édesítem kevés porcukorral.
A piskótára kenem vastagon az eperlekvárt, kirakom a darabolt eperrel és ráhalmozom a krémet. Kócosra igazítom a tetejét és lefedve hűtőbe teszem legalább 2 órára.
Tálalás előtt eltávolítom a tortakarimát, a tortát a maradék eperrel és citromfűlevelekkel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése