2013. május 12., vasárnap

Almás krémes

Fénykép: desszert:Olga almás krémes
Hozzávalók a tésztához:
1,5 kg szeletelt alma
8 db tojás
20 dkg porcukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó

Hozzávalók a krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag főzés nélkül készítendő puncs vagy vaníliás puding

Hozzávalók a sütemény tetejére:
kevés csokidara (vagy 1 tábla csoki, amit sajt reszelőn a sütire reszelünk)

A tészta elkészítése:
Gáztepsi méretű tepsit alufóliával kibélelünk és az almát -tisztítás és hámozás után, magház nélkül- szorosan egymás mellé szeleteljük.
Kikeverünk 8 tojássárgáját 20 dkg porcukorral, 3 evőkanál vízzel, hozzáadunk 20 dkg lisztet, ½ csomag sütőport , majd óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre felvert fehérjét.
A tésztamasszát kétfelé vesszük és az egyikbe (átszitált) kakaót keverünk.
Először a sárga, majd a barna masszát öntjük az alma tetejére. (Mind a két réteget elsimítjuk.)
Előmelegít sütőben 180 °C-on sütjük.
Ha megsült, gyúródeszkára borítjuk úgy, hogy az almás fele felfelé legyen.
(Vigyázz forró!) Levesszük róla az alufóliát. Hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
Krémet keverünk 25 dkg vajból és 20 dkg porcukorból.
5 dl tejet összekeverünk 2 csomag főzés nélkül készítendő pudingporral, majd apránként a
vajas krémhez adjuk és jól kikeverjük
Az egészet a kihűlt alma tetejére kenjük és elsimítjuk.
Csokoládé darával megszórjuk vagy csokoládét reszelünk rá.
 
Hozzávalók a tésztához:

 1,5 kg szeletelt alma
8 db tojás
20 dkg porcukor
3 evőkanál víz
... 20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó

Hozzávalók a krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag főzés nélkül készítendő puncs vagy vaníliás puding
 
Hozzávalók a sütemény tetejére:

kevés csokidara (vagy 1 tábla csoki, amit sajt reszelőn a sütire reszelünk)

A tészta elkészítése:

Gáztepsi méretű tepsit alufóliával kibélelünk és az almát -tisztítás és hámozás után, magház nélkül- szorosan egymás mellé szeleteljük.
Kikeverünk 8 tojássárgáját 20 dkg porcukorral, 3 evőkanál vízzel, hozzáadunk 20 dkg lisztet, ½ csomag sütőport , majd óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre felvert fehérjét. A tésztamasszát kétfelé vesszük és az egyikbe (átszitált) kakaót keverünk. Először a sárga, majd a barna masszát öntjük az alma tetejére. (Mind a két réteget elsimítjuk.) Előmelegít sütőben 180 °C-on sütjük.
Ha megsült, gyúródeszkára borítjuk úgy, hogy az almás fele felfelé legyen. (Vigyázz forró!) Levesszük róla az alufóliát. Hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:

Krémet keverünk 25 dkg vajból és 20 dkg porcukorból. 5 dl tejet összekeverünk 2 csomag főzés nélkül készítendő pudingporral, majd apránként a vajas krémhez adjuk és jól kikeverjük. Az egészet a kihűlt alma tetejére kenjük és elsimítjuk.
Csokoládé darával megszórjuk vagy csokoládét reszelünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése