2013. május 12., vasárnap

A 4 legjobb természetes szer körömgomba ellen

A körömgomba ellen a természetes szerek is sikerrel bevethetők. Íme, a tapasztalatok alapján leghatékonyabbnak bizonyult gyógymódok!
lábápolás

A körömgomba természetesen is eltüntethető

A körömgomba kezelése nagy türelmet és kitartást igényel – a gyógyszeres terápia is több hónapos és a házi gyógymódok is rendszeres kezeléseket igényelnek. A gyógyszerek elég borsos árúak, és sokszor sajnos nem is használnak. Azért ha körmünk több mint fele fertőzött, érdemes első körben is orvoshoz fordulnunk – enyhébb esetekben, illetve ha csődöt mondott a gyógyszeres kezelés, sokat segíthet a természet patikája. Lássuk, melyek a leghatékonyabbnak bizonyult házi gyógymódok!

1.Teafaolaj

A teafaolaj a legerősebbnek kikáltott természetes fertőtlenítő: több mint 80 szerves alkotóelemből áll, és az Ausztráliában honos teafa kivonata. Bőrgyulladásra, égési sérüléskre, fájdalomcsökkentésre, fertőzésekre régóta alkalmazzák, legismertebb pedig tudományosan bizonyított gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága. Használhatjuk lábfürdőbe, de tömény ecsetelőként is: a kitisztított körömágy alá kell csepegtetni, és a sérült köröm felületét is kenjük be vele.

2. Grapefruit mag kivonat, csepp, olaj

A Grapefruit mag kivonatát is ősidők óta alkalmazzák gyomorbetegségek, légzőszervi betegségek, daganatok esetén, és kitűnő szer körömgombára is. A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a kivonat károsítja a baktériumok, gombák és vírusok aminosav-felvételét, így azok „kiéheznek” és elpusztulnak. A fertőzött körömre csepegtessük, hatását pedig belső fogyasztással is fokozhatjuk – érdemes is, hiszen minden téren jót tesz egészségünknek!

3. Ecet

Az ecet fertőtlenítő hatása közismert -  körömgomba esetén is hatásos gyógymód. Használhatjuk lábfürdőként vízbe csepegtetve, de egy vattapamaccsal töményen is ecsetelhetjük vele a fertőzött körmöt.

4. Fokhagyma

Bizony, a fokhagyma még erre is jó – antiszeptikus, gombaölő hatása régóta ismert. A félbevágott fokhagymával kell dörzsölni a beteg körmöt, és persze az sem árt, ha belsőleg is több fokhagymát fogyasztunk a kezelés alatt.

Készüljünk fel rá, hogy akár hónapokig is kezelnünk kell a beteg körmöt – hiszen ha lenőtt a fertőzött rész, egy ideig még akkor is alkalmazni kell a választott gyógymódot, hogy ne térjen vissza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése