2013. április 22., hétfő

Világító konzervdoboz lámpás


A világító konzervdoboz lámpások fantasztikus hangulatot tudnak hozni a nyári esti partikhoz, esetleg az esti kerti beszélgetésekhez.



Távolítsd el a papírt és a ragasztót a kiürült és kimosott konzervdobozokról. Majd töltsd tele vízzel a dobozokat, tedd a fagyasztóba, és várd meg, míg a víz jéggé fagy bennük. Ez a folyamat segíteni fog a következő lépésekben.

 
Vedd ki a megfagyott dobozokat a fagyasztóból, majd egy lyukasztó és kalapács segítségével készíts 1 lyukat a doboz tetejéhez közel. Majd fordítsd a dobozon, és a vele szemben lévő oldalon készíts egy másik lyukat is, ezek szolgálnak majd az akasztónak.
 
 
Készítsd el az elképzelésednek megfelelő dizájnt a dobozra. Előtte meg is rajzolhatod a mintát. A jég segít abban, hogy ne horpadjon be a doboz. Jótanácsként ne a legalján kezd a lyukasztást, mert ha a viasz megolvad, kifolyhat az alsó lyukakon.
 
 
Miután kész a minta, hagyd, hogy a jég kiolvadjon belőle és szárítsd ki a dobozt.
 
 
Miután elolvadt a jég, észre fogsz venni egy nagy puklit a doboz alján, ez a jég feszítése miatt van. Egy kalapáccsal vissza tudod egyengetni az alját. Ha nem szeretnéd utólag kalapálni, akkor először csak kb. 5 cm vizet engedj a dobozba, fagyasz le, majd utána töltsd tele, és újra fagyaszd le.

Most készítsd el a fogantyút. Vágj egy kb. 30 cm-es drótót, és hajlítsd meg kampósra az egyik végét, majd bújtasd át az egyik lyukon.
Tekerj egyet a dróton, hogy rögzítsd a dobozhoz. A drót másik végét dugd át a másik lyukon, és ott is rögzítsd egy hurokkal.
Jöhet a festés! Több rétegben fújd le kívül-belül a dobozt, hogy mindenhol befedje a festék. Legjobb a kültéri-beltéri festék.
 
 
 
Ha megszáradt a festék, helyezz a dobozba teamécseseket, és gyönyörködhetsz bennük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése