2013. április 15., hétfő

Rusztikus, vintage tárolódoboz

Aki szeret barkácsolni (vagy egy ügyes kezű férfi segítségét tudja kérni), könnyen össze tudja állítani ezt a vintage stílusú tárolódobozt. Játékok, párnák, könyvek tárolására épp úgy lehet használni, mint a konyhában, kamrában, esetleg a műhelyben. Praktikus, egyszerű, nagyszerű. Az ötlet a The House of Smiths weboldaláról származik.

 
Barkácsboltban vásárolj deszkákat a doboz oldalaihoz, és fa lemezt az aljára. Ha lomtalanításból, találsz a padláson hozzávalókat, akkor olcsóbban is kihozhatod.
 
 
Kell még hozzá négyszögletes furnér amit a lábának használsz, és kötél a fogantyúnak.
 
 
Vágj le 4 db 24 cm-es darabot a négyszögletű furnérból a doboz sarkaihoz, majd rögzítsd az 48 cm hosszú deszkákat 1-1 furnérra a képen látható módon. Ez lesz a doboz két oldala.
 

 

Ne felejtsd el, hogy ez egy vintage stílusú láda. Tehát nem baj, ha nem lesz tökéletes négyzet alakú, vagy a sarkok nem illeszkednek tökéletesen, ebbe a stílusba belefér. Ezután jön a két rövidebbik oldala, ami jelen esetben 40 cm hosszú deszkákból van. Természetesen eltérő méretű dobozokat is készíthetsz, attól függően, mit szeretnél bennük tárolni, mekkorára van szükséged.
 
Tehát rögzítsd a rövidebb deszkákat a hosszabbik végeikez, és megkaptad a doboz formát.
 

 
Most helyezd a dobozt egy darab fa lemezre, rajzold körbe a doboz alját, fordítsd meg a dobozt, rögzítsd a lemezt a kerethez, és kész is van a dobozod. Ugye nem is bonyolult?
 
 
Amint látod, e doboz esetében nem érintkezdek tökéletesen a sarkok, ettől kissé rusztikusabb hatást kelt. 
 
 
 
Most egy nagy fúró segítségével készíts 4-4 lyukat a láda oldalára a fogantyúknak. Ebben az esetben a szélétől 7,5 és 20 cm-re vannak a lyukak. 
 
 
Most jöhet a festés! A legegyszerűbb festési folyamat, hogy bekened ecsettel a dobozt, majd egy száraz ruhával letörlöd a felesleget róla.
 

 
Ezután helyezd bele a kötelet, amit a belső oldalon csomóval rögzítesz, és kész a láda!
 
 
Ezt a ládát több féle módon is díszítheted, zsanérokkal, kerámia vagy fém fogantyúkkal, egyéb festési technikákkal, mintákkal, vagy akár kerekeket is fúrhatsz a sarkaira, hogy könnyebben tudd mozgatni. Lehet, hogy a sítlusa másmilyen lesz, de a praktikussága megmarad.
 

 
Háromszögletű furnérral talán kényelmesebb a pakolás a dobozban.
 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése