2013. április 15., hétfő

Zsabós felső

Ez a felső nyagyon hasonlít a már bemutatott romantikus felsőhöz. Nem véletlenül, hiszen ugyanazzal a technikával készült. A különbség annyi, hogy most csipkét is felhasználtunk, így még romantikusabb lett-és még butikosabb. Az ötlet a Tea Rose Home blogjáról származik.

 
Szükség lesz két azonos színű pólóra, 3,65 m, 1,2 cm széles csipkére, 2 db kis gombra. Leárazáskor érdemes duplán megvenni a pólókat.
 
Fektesd le az egyik pólót. Vágj ki belőle 5 db 5 cm széles csíkot.
 
 
5x35,5 cm-es csíkokat vágj 4 csíkból, tehát 8 db lesz. Az ötödiket hagyd meg hosszan, tehát csak az egyik oldalát vágd szét. Ez az utolsó a nyakkivágás köré kerül. 
 
Cikcakk öltéssel varrd fel a csipkéket a csíkok egyik végére. 
 
Textilragasztóval zárd le a csipke széleit, hogy ne rojtosodjanak el. 
 
Behúzó öltéssel készítsd el a fodrokat.
 
Ha nagyon kivágott a felső, tehát V-kivágású, akkor a maradék anyagból cikcakk öltéssel varrj bele egy éket. (Ehhez a fazonhoz a kerek nyakkivágás jobban illik.)
 
Tűzd a nyakkivágáshoz a leghosszabb fodrot. Ha az ősszel is szeretnéd hordani a felsőt egy kardigánnal, akkor ne varrd körbe a fodrot, mert egy kardigán alatt a hátsó fodor kényelmetlen lenne.
 
 
Helyezd alá középre a következő fodrot, hogy takarja a varrásvonalat a felső. Majd folytasd a többi fodorral is, végül varrd a fodrokat a helyükre.
 
Ha a pólónak bővebb az ujja, akkor jelöld meg a közepét az alján, készíts két oldalról befelé egy hajtást, varrd le és tegyél rá egy-egy gombot.
 
 
A megmaradt anyagokból készítsd el a virágot. Készíts egy csíkot csipkével, és egy keskenyebbet cikcakk ollóval kivágva. Helyezd egymásra a két csíkot, varrd össze a rövidebbik oldalukon, a szegetlen szélnél húzd be, míg ki nem alakul a virág. Rögzítsd pár öltésse a helyére.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése