2012. október 23., kedd

Szenvedélyes, könnyű krém torta


Csodálatos krémes torta sok-sok gyümölccsel. Valóban gyönyörű. Viszont nekem nagyon tetszik az egy-egy adagosra bontott változata is. A lenti képen látható üvegeket az Ikeába meg tudod vásárolni. A hűtőből elővéve akár vendégváró édességként is kiváló tud lenni, arról nem is beszélve mennyire mutatós. Forrás: Villa von Krogh




 
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 75 g cukor
  • 125 g vaj
  • 125 g csokoládé
  • 25 g liszt.
A cukrot, a tojást és a tojássárgáját kevered össze egy tálban habverővel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd a tűzhelyről levéve add hozzá a csokoládét. Add hozzá a tojásos keverékhez, míg sűrű tésztát nem kapsz, majd keverd bele csomómentesre a lisztet.



Sütőpapírral bélel tepsibe öntve, süsd 180 fokon kb. 10 percig.



Ha kell vágd a kihűlt lapot méretre, hogy az eper szemek köréje tudjanak kerülni. Tegyél egy tortakarikát egy tortatálra. Helyezd középre a tortalapot. (A kis adagosnál a tortalapból kis köröket kell kivágnod tortakarikából, és az kell az üvegek aljára helyezni.) Ezután félbe vágott eperszemekkel rakd körbe a tortakarikát. (A vágott szél kifelé nézzen!) A kis üvegekbe más gyümölcsöt is tehetsz.
 
Hozzávalók a krémhez:
  • 500g maraguja püré (esetleg málna vagy eperpüré)
  • 5 dl tejszín
  • 6 lap zselatin
  • 250 g Mascarpone
  • 1,5 dl cukor
Old fel a zselatin lapokat hideg vízben 10 percig. A tejszínt verd fel a cukorral. Keverd össze a gyümölcspürét a krémsajttal. Olvaszd fel a zselatint egy serpenyőben, ügyelve arra, hogy nehogy felforrald. Önts 2 csésze maraguja krémet a zselatinra, keverd össze, majd keverd a többi krémhez. Keverd össze a tejszínt a krémmel.
 
 
Öntsd a krémet a tortalapra, simítsd el a tetejét, és 4-5 órát át hagyd megdermedni a hűtőben.
 
 
Ha kihűlt, óvatosan vágd körbe a karika szélén, majd emeld le a tortakarikát.
 
 
Díszítsd a tetejét eperszemekkel, és csokoládé reszelékkel.

1 megjegyzés: