2012. október 23., kedd

Illatos mézeskalács

Eyszer csináltam mézecskalács figurákat, de már nem emlékszem melyik recept alapján. Most Gabriella receptjét fogom kipróbálni, mert nagyon szeretem karácsonykor a finom mézecskalács illatot. 
 

Hozzávalók:

- 50 dkg finomliszt
- kb. 1 dl méz
- 15 dkg porcukor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 15 dkg margarin


A lisztet elkeverem a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel, majd elmorzsolom a margarinnal. Ezután a többi hozzávalóval egy jól formázható masszává gyúrom (a mézet adom hozzá utoljára, mert nem biztos, hogy kell bele az 1 dl).
Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtom, és különböző karácsonyi formákkal kiszaggatom. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom.
Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben 8 percig sütöm. (sima sütőben 180 fokon 8 percig) 8 percnél tovább nem sütöm, még akkor sem, ha puhának érzem, amikor kiveszem a sütőből - amikor kihűl, pont megfelelő lesz!!
Azonnal puha - és jól záródó dobozban sokáig puha is marad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése