Hozzávalók:
- kb. 0,5 kg darált hús (én pulyka párti vagyok, de disznóhúsból is elkészítheted)
- 1 csomag Taco fűszerkeverék
- 30 dkg apróra vágott paradicsom (én a koktél paradicsomot részesítem előnyben, sokkal jobb íze van)
- 3 csésze víz
- kb. 1 csésze kagyló tészta vagy kis tészta
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 3/4 csésze tej
- 1 csésze reszelt cheddar sajt
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors.
- Tedd egy serpenyőbe a húst, add hozzá a taco fűszerkeveréket. Tedd bele a tésztát és öntsd fel a vízzel. Forrald fel, majd vedd lejjebb a lángot, fedd le a serpenyőt és főzd kb. 12-14 percig, amíg a tészta megfő.
- Amíg fő a tészta, készítsd el a sajtmártást. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben. Tedd bele a lisztet, és habverővel keverd kb. 5 percig, amíg illatos, és világosbarna színű lesz. Keverd bele a tejet, és forrald fel. Folytonos keverés melett addig főzd, amíg sima é sűrű nem lesz.
- Vedd le a tűzről, tedd bele a sajtot. Add hozzá a sót, borsot, és keverd össze, míg a sajt elolvad.
- Öntsd a sajtmártást a tésztára, és óvatosan keverd össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése