2012. május 12., szombat

Férfi pólóból vagány nőit

Két rendkívül egyszerű átalakítási ötletet mutatok be Antonia Jo weboldaláról. Adott egy nagy méretű férfi póló (,amit talán a párod megunt), és egy egyszerű módon átalakíthatod vagány női pólóvá. Ez viszont akkor a legszuperebb, ha a póló elején van valami nagyobb minta.

Az első:

Itt van az eredeti póló:




A képen látható módon, a minta 1/3-ánál hajtsd be a pólót. Ha kell húzz egy vonalat szabókrétával, majd vágd fel. Az ujját le kell vágni, hiszen amúgy is bő, és ez most egy ujjatlan verzió. A levágást épp csak a varrás felbontásával, vagy közvetlenül a tisztázó varrás mellett tegyed.


Ezután tűzd össze gombostűvel a vágástól kb. 5-8 cm-rrel, vagy amennyivel szükséges. Ezt próba alapján tudod megállapítani. A tűzés mentén varrd össze az anyagot. Összevarrás után kapod meg ezt fodorszerű elejét, mert a garvitáció miatt ez ejtett lesz. Ezután már csak tisztázóval vagy cikcakk öltéssel menj végig a széleken, és az ujján. Ha kell vágd az ujját a vállnál a megfelelő méretre és kb. 1,5 cm szélesen visszahajtva varrd le.

A második:

Ez se kevésbé durva felső, de egy kis fekete csipkével szuper vagány női felső lett.

Az eredeti póló:


Első lépésként a pólón kell pár vágást készíteni. :) Vágd le az ujját. Vágd szét a vállvarrást, és bejelölés után vágj egy V-kivágást a nyakán. Vágd szét az oldalvarrást is. (Ha csak az elején szeretnél V-kivágást hátul nem, akkor csak az elejét vágd ki, és a továbbiakban lévő háta varrásvonal sem kötelező!)

Ezután a hátulján jelöld be a közepét, és hosszában vágd fel. Majd jelölés után varrd összébb a méretedre, így hátul a V-kivágás ezáltal kisebb lesz. A vállszélességet is kisebbre veheted, majd varrd össze azt is. Varrd össze az oldalát is a méretedre. (Célszerű ilyenkor egy jó méretű pólót ráfektetni, és bejelölni, a méretet.) Az alját hagyhatod egyenesen, vagy ferdére is vághatod, így asszimetrikus lesz. Tisztázó öltéssel vagy cikcakk öltéssel szegd be a szabad széleket, az ujjánál, a nyakánál, az aljánál, és varrd vissza.

Jöhet a díszítés. A csipkéket kedved szerint varrhatod rá. Nekem nagyon tetszik, hogy az aljára dupla sorban lett a csipke felvarrva. a csipkénél fontos, hogy akkor lesz ilyen szép, ha eleve olyat választasz, ami már fodros. Ha nem olyan, akkor célszerű először behúzó varrattal beráncolni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése